Wat is padstraining?

Een goede workout zonder fysiek contact

Wat is er meer ideaal dan je stress, spanning en frustratie omzetten in een topconditie? Jezelf simpelweg uitleven op de pads en daarbij je conditie verhogen. Padstraining is niet alleen een kwestie van kracht. Het is in de eerste plaats zaak om de juiste techniek en vaardigheden te ontwikkelen.

Elke bokser zal het beamen: een doorgedreven padstraining is een onmisbaar onderdeel om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Je leert de slagen aanvoelen en je trainingen worden hoe langer hoe efficiënter. Het is ook de ideale manier om de kracht van je slagen te optimaliseren. Verder train je ook je voetenwerk en je leert hoe je slagen van je tegenstander kan vermijden. Tot slot zorgt een goede training ervoor dat je je ademhaling beter beheerst. Je traint ook je explosiviteit en je spieren worden sterker.

Voor beginners en ervaren boksers

Om je slagen te ontwikkelen, bestaan er verschillende oefeningen. Je kan je rondes op verschillende manieren indelen, maar je doet er goed aan om je op meerdere vaardigheden te concentreren en niet telkens dezelfde bewegingen te doen. Een beginnende bokser – en dat geldt voor alle oefeningen – moet meer tijd nemen om het technische aspect van zijn bewegingen onder de knie te krijgen. Een ervaren bokser kan meer focussen op de explosiviteit van z’n slagen.

Padstraining dient vooral om precisie, explosiviteit en kracht te verbeteren. Het resultaat hangt af van de intensiteit van de oefening.

Waar en wanneer wordt er getraind?

Volwassenen (vanaf 13 jaar)

Hoeveel kost het?

Volwassenen (vanaf 13 jaar)

7,00 euro voor een losse les.
40,00 euro voor 10 beurten, geldig voor muay thai, boksen en bokszaktraining.
210,00 euro voor een jaarabonnement, geldig voor muay thai, boksen en bokzaktraining.

Trainer(s)?

Jos Engelen

Nog vragen?

Lees dan zeker onze pagina met veelgestelde vragen.